Registruotis| Prisijungti
Paieška
  • Facebook
  • Instagram
  • |
  • Kontaktai

Gyvenimas / Vakarėliai
Žinomi skonio gurmanai neatsispyrė Michelin žvaigždutėmis įvertinto šefo vakarienei
/ 2017 November 13

Savaitgalį sostinės širdyje, Gedimino prospekte, prancūziškame restorane „Le BonJour“, įvyko gurmaniška Michelin žvaigždutėmis įvertinto šefo Danilo Bianco ištaiginga vakarienė. Čia pasimėgauti prancūziška kultūra bei paragauti rudens gėrybių patiekalų susirinko vilniečiai ir miesto svečiai, naujiems skoniams liko neabejingi Sandra ir Darvydas Šernai, Patricija Gadžijeva su seserimi, Edvardas Žičkus, Elena Puidokaitė, kolumbietis barzdaskutys John Alexander Serna, diplomatas Gytis Marcinkevičius, fotografas Vygantas Ovadnevas su žmona Valdone ir kiti.
 
Žymūs žmonės negailėjo pagyrų
 
Po vakarienės, žymūs vilniečiai negailėjo pagyrų ne tik šefui, bet ir pačiam restoranui.
 
„Tai buvo tikrai labai įdomi ir nauja pažintis su prancūzų virtuve, į kurią šefas įliejo lietuviškus skonius ir produktus, maloniai nustebino visa aplinka ir vakaro atmosfera, o desertas grąžino į šiltus ir jaukius rudens vakarus pas artimuosius“, – iškart po vakarienės gražių žodžių negailėjo Sandra Šernė. 
 
„Man labai patiko šilta vakaro atmosfera, prancūziška muzika, geros emocijos, sklidusios nuo visų asmenų. Ypač sužavėjo geras maistas ir vynas, puikiai derėjęs su nuostabaus aromato ir skonio patiekalais, kuriuos ruošė šefas“, – geromis emocijomis dalijosi John Alexander Serna.

Šefo moto – kaskart naujai atrandama virtuvė
 
 Pats šefas sako mažai pažįstantis lietuvių virtuvę, bet žino, kad yra daug patiekalų iš bulvių, sriubų. Lietuvoje mėgstama gaminti rūkytus gaminius, tokius kaip žuvis. Planuodamas šią gurmanišką vakarienę maisto virtuozas rinkosi gaminti patiekalus pagal sezoninius ingredientus, tik miksuodamas skonius ir suteikdamas netikėto atspalvio. „Tikiuosi, kad mano komandos patiekti patiekalai privertė klientus pakeliauti naujų skonių jūroje. Manau, kad padėjau restorano lankytojams nors šiek tiek įsilieti į kulinarijos pasaulį,“ – mintimis jau po vakarienės dalijosi pats Danilo Bianco.
 
Gastronomijos savaitė buvo ypatinga proga „Le BonJour“ lankytojams prisiliesti prie Michelin įvertintos gastronomijos aukštumų bei susipažinti su prancūziška Danilo Bianco virtuve.